+359 888 342 734; +359 899 594 164

Силата на лиственица е една от най-важните й характеристики. По отношение на издръжливостта този вид дърво е сравним с камъка. Освен това толерира добре влагата – стълбовете на сградите във Венеция са изградени именно от лиственица, която издържа на постоянно излагане на вода в продължение на повече от 1000 години, докато бетонните купчини се рушат при същите условия за половината от този период. Поради това свойство дървото от лиственица сега се използва в корабостроенето и е популярно за външна декорация на сгради.

Известно е, че лиственица съдържа много смолисти вещества, които изгарят много добре. Самото дърво обаче не е толкова лесно да се запали. Следователно този материал се счита за огнеустойчив. По принцип сградите от лиственица могат да служат на собствениците си в продължение на няколко века.

Друга положителна характеристика на този дървен материал е неговата устойчивост на вредители и насекоми. Лиственица практически не е податлива на болести и атаки на паразити. Ето защо това дърво често се използва за подови настилки. С течение на годините подът все още ще бъде толкова здрав и няма да изгние.

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter