+359 888 342 734; +359 899 594 164

Сравнително нов продукт на България, който е много ефективен и финансово изгоден за потребителите. Дори стандартни решения от гипсокартонени плоскости са по-скъпи от тези на опънатите тавани. Доста често таван изпълнен от гипсокартон в нова сграда се напуква поради деформации на фундаментите. Никакви „движения“ на сградата (дори и земетръс) немогат да рефлектират върху опънатия таван.

Какви са предимствата?
1. Бърз и чист монтаж.
2. Използване на най-добрите материали.
3. Гъвкави дизайнерски решения.
4. Не променят цвета си с течение на времето.
5. Не провисват, не се напукват, не се повреждат при битови въздействия.
6. Влагоустойчиви, антистатичени и лесно се почистват. Отговарят на повишени хигиенни изисквания.
7. Изключително полезно решение в сухото строителство и сглобяемите къщи.
Преди да направите избор в полза на един или друг таван, проучете техните разновидности, предимствата и недостатъци:
  • Гланцови опънати тавани
Гланцови (лакирани) тавани са един от най-популярните видове опънати тавани. Използваният за създаването им PVC филм има различни нюанси, което им позволява да бъдат съобразени с всеки интериор.
Високата водоустойчивост на филма позволява не само да се използват гланцовите тавани в бани и кухни, но и да се предпази апартаментът от течове отгоре. Материалът на тавана не е податлив на образуване на плесени, което увеличава лекотата на използване.
Основното предимство на гланца е неговата висока отражателна способност, която визуално увеличава височината на ниския таван.
  • Матови опънати тавани
За любителите на класиката матовите опънати тавани са идеални. Подобни на външен вид на обикновените тавани, те не дават отблясъци, не пожълтяват с времето, не изискват внимателна поддръжка и чести ремонти, характеризират се с перфектна гладкост, огнеупорност и звукоизолация.
Най-добре е да инсталирате матови опънати тавани в правоъгълни добре осветени помещения с голяма площ. Тогава те ще ви помогнат да създадете интериор, в който луксозните предмети ще изглеждат страхотно: антики, колони, лепнини и ексклузивни мебели.
  • Сатенени опънати тавани
Сатенените опънати тавани имат уникална текстура с деликатни перлени отражения и светлоотражение на светлината без отблясъци.
Сатенените платна са универсални – прилягат на всеки интериор, изглеждат красиви и естетически приятни, защото са самата „златна среда“ между гланцовите и матовите тавани. Също така сатенените тавани са идеални за решения, използващи скрито LED осветление, плаващи светлинни линии и прожектори, тъй като те равномерно и плавно разпределят светлината.
Важни предимства на такива тавани, че те са устойчиви на влага и относително лесни за поддръжка.
  • „Извисяващи“ опънати тавани

Ефектът „извисяващ таван“ се постига чрез инсталиране на LED лентата в специален профил по целия периметър на тавана. Благодарение на скритото осветяване на фугата между опънатия таван и стената се създава ефектът, че таванът виси във въздуха и не докосва стените. За монтажа на такива тавани използваме специален профил и водачи, също така настройваме източника на светлина под определен ъгъл, за да подобрим „извисяващ“ ефект.
В допълнение към зашеметяващо красивия ефект, тези видове тавани имат и друго важно предимство – ниска консумация на енергия на подсветката.

 

  • Опънати тавани с картина (Фотопечат)
Уникалността е основното предимство на фотопечатните опънати тавани.
Днес можете да изберете готово изображение от огромна база данни или да донесете своя любима снимка като рисунка за опънат таван. Резултатът е изключително произведение на изкуството.
Професионализмът при подпор и изпълнение е не на последно място. Препоръчваме като такъв AleXi Ma
Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter