+359 888 342 734; +359 899 594 164

Какво е енергоспестяваща къща?

В последно време този вид сгради стават все по-популярни по света и у нас. Всеки дом, независимо кога е построен, може да бъде енергийно ефективен. Съвременните строителни стандарти изискват по-голяма енергийна ефективност в новите домове, но по-старите домове могат да бъдат надградени, за да подобрят своите енергийни характеристики. И хората, живеещи в тези домове, също могат да бъдат енергийно ефективни в своите навици.

  • Рентабилен

Това означава, че е добре изолиран и херметичен, с високоефективно отоплително и охлаждащо оборудване, което помага да се поддържат ниски сметки за комунални услуги. Той е оборудван с аксесоари с нисък поток, за да намали консумацията на вода и разходите за отопление на водата. Хората, живеещи в този дом, поддържат разумни температури, използват разумно електричество и купуват сертифицирани продукти и уреди.

  • Комфортно и здравословно

Зимата е топла, лятно прохладно и без течение. Домът има страхотна вентилация и отлично качество на въздуха; никога не е прекалено влажно или сухо. Хората, които живеят там, използват програмируем термостат за управление на отоплението и охлаждането през нощта и когато ги няма.

  • Винаги добавяне на стойност

Приспособленията и подобренията на този дом показват ангажимент за енергийна ефективност, която добавя стойност за препродажба. По-новите прозорци и врати, както и високоефективното осветление и уреди не само спестяват пари и енергия, но и изглеждат страхотно за купувачите. А инвестициите във възобновяема енергия като слънчеви панели могат да се изплатят за години напред.

 

 

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter