+359 888 342 734; +359 899 594 164

Вече очаквате следващия си проект „Направи си сам“. Имате план, разполагате с инструментите и ентусиазма на безстрашния „направи си сам“. Сега просто трябва да изберете подходящото дърво за работата. Не всеки дървен материал е създаден еднакво и е от съществено значение да изберете правилния вид дърво и клас за съответната задача.

Всеки дървесен вид има свои качества, които са най-подходящи за конкретни цели и проекти. Ето как можете да сте сигурни, че всеки път избирате най-доброто дърво за работата.

За външни или вътрешни цели ще използвате дървото?
Ако работите по външен проект, ще искате да изберете дърво, устойчиво на слънце и атмосферни влияния.

Някои дървесини са по-устойчиви срещу насекоми и вода, докато други видове може да се използват най-добре на закрито. Вие също ще искате да потърсите дървесни видове, които са известни със своята издръжливост и здравина.

Що се отнася до интериорните проекти, не е нужно да се притеснявате дали дървото, което сте избрали, е устойчиво на насекоми, влага и екстремни температури. В този случай ще искате да се съсредоточите най-много върху външния вид на дървото.

Кои са често изполваните дървесини?
Има плюсове и минуси за всички видове дървен материал, така че е добре да знаете малко за техните характеристики.

Например борът е иглолистна дървесина, което означава, че вероятно е лош избор за новата ви маса за вечеря. Да, може да е по-евтино от дъб, но това не означава, че е по-добър избор. Поради красивия си външен вид, парчетата от череша или орех са популярен избор за мебели и други проекти, където външният вид има значение. За външни мебели, маси, палуби и подобни проекти „направи си сам“ секвоята, тикът и бял дъб са популярен избор.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter