+359 888 342 734; +359 899 594 164

В забързаното ежедневие на времето, в което живеем, не обръщаме внимание на дребните детайли, когато вземеме важни решения. Едно такова внимание в точния момент може да допринесе както лични облаги в дългосрочен план, така и принос в налагащите се мерки в опазването на окoлната среда. В развитието си, човек прави няколко важни стъпки. Една от тях е изграждането на собствен дом.

За да е свързан с идеята за опазване на околната среда, домът трябва е съобразен най-вече с бъдещите му разходи по отопление и охлаждане. Колкото по-малки са те, толкова повече може да бъде наречен енергоспестяващ или пасивен.

Ползите от изграждането на пасивна къща са преди всичко инвестиция в опазването на околната среда. В допълнение пасивното строителство гарантира по-ниски разходи за поддръжка на дома, благодарение на намалената консумация на енергия (в сравнение с традиционното строителство, разходите могат да бъдат намалени с до 75%).

Предимства от изграждането на пасивна къща

В допълнение към измеримите спестявания, благоприятният микроклимат е по-важен за жителите на пасивна къща, особено малките. Това означава оптималната температура на въздуха и всички повърхности, влажността, както и определена скорост и турбуленция на въздуха.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter